MENIU

Sandu susţine că FRF va obliga cluburile din primele două eşaloane să aibă echipe de fotbal feminin

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, că intenţionează ca în următorii doi ani să oblige, prin regulament, cluburile de fotbal din primele două eşaloane să aibă şi echipe feminine, pentru a promova cât mai mult fotbalul şi sportul, în general.

"În următorii doi ani vom propune, prin regulament, ca formaţiile din Liga I şi a II-a să aibă echipe de fotbal feminin. De exemplu, în Italia şi în ţările nordice, este obligatoriu acest lucru pentru a primi licenţa. În Germania, sunt 900.000 de jucătoare, iar la noi câteva sute. Totul pleacă de la sănătate, după aia se întreabă toţi de ce suntem obezi sau cocoşaţi. Trebuie să promovăm cât mai mult sportul", a spus Sandu.

Conducătorul FRF a făcut un apel către autorităţi pentru a investi în infrastructură, deoarece consideră că, în caz contrar, peste 10 ani se va vorbi despre fotbal la timpul trecut. "Trag un semnal de alarmă pentru neimplicarea politicului în sport. Până acum, nu s-au realizat deloc investiţii în bazele sportive, deşi s-a dat o lege, din simplul motiv că fondul alocat nu este suficient şi nimeni nu intră în licitaţie. Dacă nu există o politică în acest sens, nu ştiu ce se va întâmpla", a afirmat Sandu, adăugând că are un proiect pentru ca toate centrele de formare să aparţină autorităţilor, care să investească în infrastructură şi mai puţin să ajute cluburile, care au deja un patron.

În altă ordine idei, fiica preşedintelui, Raluca Sandu, va organiza o competiţie de fotbal mixt dedicată şcolarilor, aflată la a doua ediţie, care va debuta la 24 aprilie în 14 oraşe din ţară şi care se va încheia în perioada 19-21 iunie la Constanţa, atunci când va avea loc turneul final. În paralel, va avea loc şi Cupa Firmelor, de unde se vor strânge banii pentru competiţia şcolilor.
Mai multe articole despre:
Liga I FRF Fotbal feminin Mircea Sandu