MENIU

Sandra Izbaşa va fi operată la tendonul lui Ahile. Cariera sa este în pericol! Credeţi că va reveni?

Foto: NewsIn

Sandra Izbaşa, una dintre gimnastele de aur ale României, îşi vede în pericol cariera. Ea va fi operată după ruptură parţială a tendonului lui Ahile de la piciorul drept şi va absenta de cel puţin şase luni. Potrivit dr. Laura Bara, specialist în medicină sportivă, revenirea Sandrei în sala de gimnastică depinde doar de felul cum ea va suporta recuperarea postoperatorie.

Invitată în studioul Realitatea TV, dr. Laura Bara a explicat că Izbaşa va avea nevoie de o pauză de cel puţin şase luni şi a subliniat că depinde doar de ea şi de felul cum va suporta programul riguros de recuperare dacă îşi va relua sau nu cariera.

"Sportiva va sta destul de mult timp în repaus, cel puţin şase luni. Cariera ei poate fi în pericol, dar este foarte importantă recuperaraea postoperatorie, având în vedere că mâine va fi operată petnru o sutură simplă. Piciorul va fi imobilizat cu gips timp de şase săptămâni, iar abia după trei luni va putea să meargă pe vârfuri. După patru, cinci, chiar şase luni ea va putea să alerge. Depinde de programul de recuperare, care trebie să fie foarte bine organizat şi de ea, care trebuie să fie foarte puternică pentru a urma un program atât de riguros", a explicat dr. Laura Bara.

Sandra Izbaşa (19 ani) s-a accidentat grav joi seară, la un antrenament pentru Campionatele Naţionale de gimnastică şi va rata Mondialele care vor începe la Londra pe 12 octombrie.

Sportiva a aterizat greşit în timpul unui exerciţiu la sol şi a fost dusă de urgenţă la Bucureşti pentru investigaţii medicale. "La o aterizare a căzut şi s-a ridicat nervoasă că a simţit că s-a rupt podiumul, dar de fapt ei i s-a rupt tendonul", a explicat antrenorul Nicolae Forminte.