MENIU

Şampania băută pe stadion după înfrângerea tricolorilor provoacă tensiuni politice la Belgrad

Foto: blog.b92.net

Vicepreşedintele partidului Noua Serbie (de opoziţie), Dubravka Filipovski, cere pedepsirea preşedintelui Boris Tadici, pentru că a băut şampanie pe stadion după partida dintre Serbia şi România.

Politicianul Dubravka Filipovski a susţinut o conferinţă de presă în capitala Serbiei în care a adus în discuţie un articol legislativ care interzice consumul de băuturi alcoolice la evenimentele sportive sau pe o rază de un kilometru în jurul locului manifestării. "Legea se aplică pentru toată lumea şi nu ar trebui să existe niciun fel de excepţii. Preşedintele Serbiei trebuie să ofere oamenilor un exemplu, aşadar el trebuie să fie primul care respectă regulile", a spus Filipovski, care a dat exemplul unui angajat al poliţiei, care fost prins cu o bere la peste 100 de metri de stadion şi a fost amendat.

Pentru o astfel de infracţiune legea prevede o amendă cuprinsă între 320 şi 430 de euro sau o pedeapsă cu închisoarea de 60 de zile.

Preşedintele Boric Tadici, Ministrul Tineretului şi Sportului, Snezana Samardzic, şi preşedintele Federaţiei Sârbe de Fotbal, Tomislav Karadzic, au fost prezenţi la partida pe care Serbia a câştigat-o pe teren propriu împotriva României, scor 5-0, în preliminariile pentru CM 2010, rezultat în urma căruia naţionala antrenată de Radomir Antic s-a calificat la turneul final. După finalul jocului, cei trei au fost surprinşi de camerele de televiziune în timp ce ciocneau câte un pahar de şampanie.
Mai multe articole despre:
România Serbia CM 2010 Boris Tadici