MENIU

Salvamontiştii braşoveni au salvat doi tineri gălăţeni blocaţi în Prăpăstiile Zărneştilor

Foto: alpinet.org

Salvamontiştii din Zărneşti, judeţul Braşov, au fost solicitaţi să salveze doi tineri blocaţi în cariera de piatră dinspre Prăpăstiile Zărneştilor, operaţiunea de salvare încheindu-se cu succes după o oră de intervenţie.

Cei doi tineri, Viorel Gavrilă (25 de ani) şi Dan Mihalcea (23 de ani), sunt din Galaţi şi au încercat să urce în carierele de piatră dinspre Prăpăstiile Zărneştilor. Fiind neechipaţi corespunzător, la un moment dat, ei nu au mai putut înainta şi nici nu s-au mai putut întoarce, astfel că, la ora 12.30, au solicitat ajutorul salvamontiştilor, prin serviciul de urgenţă 112.

Şeful salvamontiştilor din Zărneşti, Ioan Pivodă, spune că probleme există în fiecare an în zona respectivă, zona fiind foarte periculoasă, fiind abruptă, iar pământul şi pietrişul se surpă. Pivodă spune că zona este greu accesibilă şi pentru salvamontişti, existând puţine locuri unde echipamentele să fie asigurate.

Din fericire, cei doi tineri au fost coborâţi în siguranţă, după ceva mai mult de o oră de eforturi ale salvaontiştilor, unul dintre cei doi gălăţenii fiind găsit într-o poziţie foarte periculoasă. Ambii erau foarte speriaţi de situaţia în care se aflau, dar nu au fost răniţi.
Mai multe articole despre:
munte Braşov blocaj tineri salvare salvamont