MENIU

Şahtiorul lui Raţ şi Lucescu a remizat cu Dinamo Kiev şi este mai aproape de finala Cupei UEFA

Foto: www.uefa.com

Şahtior Doneţk, formaţie pregătită de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre calificarea în finala Cupei UEFA, după ce a remizat, 1-1, în deplasare, cu Dinamo Kiev, în prima manşă a semifinalelor competiţiei. La Şahtior, Răzvan Raţ a fost integralist, în timp ce Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat au evoluat pentru gazde doar în repriza secundă.

După ce în primele 20 de minute jocul a fost unul tacticizat, ambele echipe evitând să se arunce prea riscant spre careul advers, Dinamo Kiev a reuşit să deschidă scorul graţie unui autogol al lui Cigrinski (22).

După gol, gazdele au devenit mai prudente şi le-au permis celor de la Şahtior să se avânte în căutarea egalării. În ciuda insistenţei de care au dat dovadă în atac, elevii lui Mircea Lucescu şi-au creat o singură ocazie notabilă, prin Fernandinho, blocat însă foarte bine de Bogush (30). Profitând de nevoia oaspeţilor de a ieşi la joc, cei de la Dinamo Kiev au reuşit să-şi mai creeze câteva ocazii de a marca, însă până la pauză scorul a rămas 1-0.

La reluare, la Dinamo Kiev a intrat pe teren şi Tiberiu Ghioane, în locul atacantului Bangoura, iar Milevski a rămas singur în avanposturi la gazde, în timp ce la Şahtior Lucescu a făcut o schimbare post pe post, trimiţându-l în teren pe Gladki în locul lui Luiz Adriano.

Echipa lui Lucescu a fost mai activă în atac, dar tot Dinamo Kiev a fost la un pas de a înscrie prin Milevski (53) sau Vukojevic (63). În cele din urmă, Dinamo Kiev a plătit, însă, preţul retragerii premature şi s-a văzut egalată la o fază la care Jadson a pasat în faţa porţii, iar Fernandinho a împins mingea în plasă din alunecare (68).

Golul le-a dat aripi "minerilor", care au început să atace cu tot mai multă încredere, fără a reuşi, însă, să lovească decisiv. Pe final de joc, antrenorul gazdelor, Iuri Semin, l-a aruncat în luptă şi pe Florin Cernat, în încercarea de a revitaliza atacul, însă nimic nu s-a mai întâmplat până la final, iar Şahtior pleacă de la Kiev cu prima şansă la calificarea în finală, dat fiind faptul că va disputa returul pe teren propriu.

Vezi aici cele mai importante momente ale semifinalei  Dinamo Kiev - Şahtior Doneţk, scor 1-1.