MENIU

Safina s-a întors în fruntea tenisului mondial, românii sunt în cădere

Foto: dailymail.co.uk

Rusoaica de 23 de ani şi-a recuperat locul 1, după doar două săptămâni. Sorana Cârstea a coborât de pe locul 39 pe 43, iar Hănescu a ajuns pe 37 în ierarhia băieţilor.

Rusoaica Dinara Safina şi-a recuperat luni prima poziţie în ierarhia mondială a tenisului, depăşind-o pe americanca Serena Williams, care o întrecuse, la rândul ei, în urmă cu două săptămâni.

Rocada rapidă scoate încă o dată în evidenţă fragilitatea tronului de regină a "sportului alb", fiind pentru a zecea oară când se schimbă liderul WTA, în ultimele 17 luni. Însăşi actuala deţinătore a locului întâi, Safina, încearcă să se apere de criticii care îi consideră poziţia nelegitimă, prin prisma faptului că nu a câştigat vreun turneu de Grand Slam. "Am jucat trei finale şi două semifinale de Mare Şlem", spune ea.

În ceea ce le priveşte pe românce, cea mai bine clasată, Sorana Cârstea, a mai retrogradat patru locuri şi a ajuns pe 43, Alexandra Dulgheru a rămas pe 52, iar Raluca Olaru staţionează pe 71. La băieţi, Roger Federer continuă să domine autoritar ierarhia, iar singurul român din Top 100, Victor Hănescu, a coborât de pe locul 31 pe 37.