MENIU

Sabău: Mai avem nevoie de şase puncte pentru a ne salva

Foto: NewsIn

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, marţi, că victoria în faţa formaţiei FC Braşov, scor 1-0, nu echivalează cu salvarea de la retrogradare, obiectiv pentru îndeplinirea căruia jucătorii săi trebuie să mai obţină cel puţin 6 puncte.

"A fost un joc extrem de important şi de greu, dar am obţinut o victorie meritată şi muncită, care vine într-un moment important pentru obiectivul pe care ni l-am propus, salvarea de la retrogradare. Sunt foarte bucuros că am ieşit pentru o perioadă scurtă din acea zonă în care ne făceam griji destul de mari. Acum, putem lucra mult mai liniştiţi şi cu mai mult entuziasm. Nu suntem salvaţi de la retrogradare. Cel puţin şase puncte mai avem de câştigat, dar avem posibilitatea aceasta fiindcă urmează şase jocuri abordabile", a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Tehnicianul a răspuns staff-ului echipei FC Braşov, care acuzase maniera de arbitraj a lui Mugurel Drăgănescu: "Când câştigă Gloria, ori este blat, ori ne ajută arbitrii. La faza penalty-ului din minutul 84, spun că se putea da penalty, dar la fel nu se putea da. Acum, s-a luat această decizie. Îi reproşez arbitrului deciziile eronate pe care le-a luat atunci când a dictat faulturi în preajma careului. Drăgănescu a greşit şi în favoarea noastră, şi în favoarea lor, a arbitrat cu prea mare teamă, a fost un arbitraj confuz. Şi noi am fost nemulţumiţi, şi ei, nu putem spune că ne-a ajutat doar pe noi".

Altfel, Sabău a dorit să reamintească faptul că victoria Gloriei Bistriţa contra lui FC Braşov nu este una întâmplătoare: "Să nu uităm că am scos Braşovul din Cupa României, cu echipa a doua. În partida tur, am scos egal, iar azi am câştigat. Trebuie să recunoaştem şi meritele echipei Gloria, care a muncit şi a meritat această victorie. Gloria şi-a creat ocazii de a înscrie împotriva unei echipe care are 6-7 jucători care au evoluat în Cupa UEFA".

Gloria Bistriţa s-a impus, marţi, în faţa formaţiei FC Braşov, scor 1-0, printr-un gol marcat de Coroian din penalty, în minutul 84. După acordarea loviturii de pedeapsă, preşedintele braşovenilor, Dinu Gheorghe, a intenţionat să retragă echipa de pe teren.