MENIU

Rusia are în vedere vânzarea unei mari cantităţi de aur, o decizie va fi luată zilele următoare

Foto: suceavacity.olx.ro

Rusia vrea să vândă o mare cantitate de aur, a declarat miercuri ministrul rus de finanţe, Alexei Kudrin, după ce presa a vehiculat o serie de informaţii cu privire la intenţia Rusiei de a realiza cea mai mare vânzare de aur de la căderea Uniunii Sovietice.

"Analizăm această chestiune", a declarat Kudrin, făcând referire la posibilitatea de a vinde aur pe pieţele externe.
"Vom continua să studiem această chestiune şi am putea lua o decizie în zilele următoare", a adăugat el.  

Săptămâna trecută, presa a vehiculat o serie de informaţii potrivit cărora Fondul rusesc de pietre şi metale preţioase, Gohran, intenţionează să vândă în acest an, prin intermediul companiei publice Almaziuvelirexport, până la 50 tone de aur pe Bursa din Londra, reprezentând cea mai mare cantitate de aur de la căderea URSS.

Rusia, unul dintre principalii producători de aur la nivel mondial, a înregistrat un deficit bugetar în acest an pentru prima oară în ultimul deceniu, în contextul crizei economice. Vânzarea ar putea permite acoperirea deficitului, potrivit unor canale media.

Susţinut de cererea mare din partea investitorilor, care văd aurul ca o investiţie sigură, preţul unciei a atins la mijlocul lunii octombrie un record istoric de 1.070,80 dolari.

Mai multe articole despre:
aur