MENIU

Rudi Stănescu: Ne-am dăruit total în meciul cu Polonia, dar atât putem în momentul ăsta

Foto: www.sptfm.ro

Portarul echipei naţionale de handbal, Rudi Stănescu, a declarat, duminică, la revenirea din Polonia, că el şi coechiperii săi au făcut tot posibilul pentru a se califica la Campionatul European 2010, dar diferenţa de valoare dintre cele două loturi a fost net favorabilă adversarilor.

"Ne-am dorit mult calificarea, însă lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Adversarii au început mai tare meciul şi ne-au surprins. Nu putem spune că este chiar un eşec, ne-am dăruit total în meciul cu Polonia, dar atât putem în momentul ăsta. Să nu uităm că  Polonia a terminat pe locul 3 la ultima ediţie a Campionatului Mondial", a spus Stănescu, adăugând că România ar putea să ajungă la nivelul Poloniei "doar în doi-trei ani".

Interul Alin Şania susţine că polonezii au reuşit să se concentreze foarte bine în acest joc după ce în tur victoria a aparţinut tricolorilor şi au reuşit să surprindă pe atac. "Nu putem spune că diferenţa de pe tabelă reflectă valoarea celor două loturi. Să nu uităm că la Buzău noi am câştigat. Acum, însă, Polonia şi-a luat toate măsurile şi s-a bătut în adevăratul sens al cuvântului. Ne reproşăm perioada de 10 minute în care nu am reuşit să marcăm, păcat că diferenţa a fost atât de mare pe tabelă", a opinat acesta.

Internaţionalul român consideră că naţionala ar fi obţinut un alt rezultat dacă s-ar fi bazat pe aceiaşi jucători ca la Campionatul Mondial din Croaţia. "E dureros că nu ne-am calificat, acum toată lumea aruncă în noi. Prima oară să vadă ce lot a avut România, cu foarte mulţi tineri. Poate ar fi fost altfel dacă avem lotul de la Mondiale, dar se vrea o schimbare de generaţii, sperăm la rezultate mai bune în următoarea campanie", a conchis Şania.

Naţionala masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2010 după ce a fost învinsă, sâmbătă, de selecţionata Poloniei, scor 22-34 (8-17), în cadrul ultimului meci din Grupa 1 de calificare, încheind campania doar pe locul 4.
Mai multe articole despre:
Polonia handbal masculin CE 2010