MENIU

RoNewMedia 3.0: Conţinut TV generat de utilizator şi mPayment - soluţii inovatoare de dezvoltare de business

Foto: www.designerbedsets.net
Soluţii inovatoare de îmbinare a tehnologiilor online şi offline

Advertiserii şi clienţii lor încep să privească serios publicitatea şi marketingul pe telefonul mobil. În dezbatere la RoNewMedia, soluţii inovatoare de îmbinare a tehnologiilor online şi offline. Utilizatorul face conţinut.

"Zoom TV are pentru advertiseri posibilitatea de a le pune mesajul în locuri şi momente potrivite în care oamenii sunt atenţi. Vorbim de o reţea de ecrane pe care noi am segmenta-o în patru subretele în funcţie de localizarea ei: metrou, cafenele şi baruri, super-marketuri şi aeroporturi" prezintă Sorin Axinte.

Utilizatorii generază conţinut

Gabriel Faflei, CEO Monopoly media, explică cum îl împlică pe utilizator în proiectul lor. "Noutatea este interactivitatea oricăruia dintre noi cu aceste ecrane, fie că e vb de un business, fie că e personal. Asta înseamnă că, de exemplu, dacă vrei să transmiţi un mesaj de felicitare, de "La mulţi ani", poţi să foloseşti, contra cost în baza unui fee foarte decent, platforma Zoom" a declarat Faflei.

"Utilizatorii au multe opţiuni! Ei pot să vadă informaţiile de pe ecran, pot să trimită smsuri care apar pe ecran, pot să obţină orice conţinut de pe online, dar pot şi să trimită conţinut pentru ecran şi online pe care apoi îl vor vedea.

Zoom= proximitate+orice conţinut în orice moment+vizualizarea lui pe TV de către mulţi oameni. Noi am numit asta Personal Mass Media. Vorbim de posibilitatea de informare după zona de proximitate. Adică, pot trimite mesaje doar pentru cei din o anumită staţie de metrou. După ştiinţa noastră, acesta este un model de business unic" apreciază Axinte.

Interacţiunea telefoanelor mobile cu mediul online permite browsingul, sistemele de plată (premium sms, billing, voce), precum şi alte opţiuni mai puţin cunoscute.În România, nici un model de telefon nu are mai mult de 3,5% market share. Campaniile de sms sunt considerate ca fiind foarte scumpe. Dar scumpă nu e transmiterea mesajului ci targetarea lor, valoarea constă în profilul ţintă. Avem clienţi care ne-au dat baze de date care au avut o rată de transmitere de 80% care este foarte puţin.  Pe de altă parte, bluetooth-ul este gratis, dar trebuie să avem grijă să nu facem spam" consideră Dan Boabeş (Simplus)."

Tendinţe mobile

"Plăţile prin sms pentru un produs se pot face bine doar după nişte estimări corecte de trafic. O tendinţă în mPayment este extinderea valorilor de piaţă pe o plajă foarte mare. De asemenea, cred că va urma creşterea numărului de furnizori regionali şi internaţionali. Considerăm că va urma o explozie a utilizării intensive a aplicaţiilor de tip click2buy pentru mobisiteuri. În circa 2-3 ani, credem în apariţia NFC - Near Field Communication. Asta înseamnă folosirea unui chip instalat în telefon pentru a facilita smsuri pentru plăţi. De exemplu, în Singapore se intră la metrou plătind prin acest sistem. El are nevoie de o foarte bună securizare" apreciază Directorul General SimPLus.

Boabeş consideră telefoanele ce funcţionează prin energie solara ca fiind cea mai importantă descoperire. "Tendinţe în mobile browsing, aşa cum le vedem noi, presupun creşterea integrarii trioului site-sms-voce (click2call, click2sms). Considerăm că integrarea cu soluţii de localizare este esenţială pentru anumite aplicaţii. O noutate în zona hardware este apariţia telefoanelor solar-powered. De asemenea, noile tehnologii de interfatare - USB 3.0 vor creşte mult capacitatea de stocare" a declarat la RoNewMedia, Dan Boabeş. 

Mai multe articole despre:
tehnologii RoNewMedia 3.0 Dan Boabeş