MENIU

Romii din Sinteşti cumpără băieţi pentru a-şi proteja averile

Romii negociază preţul cu fetele însărcinate, după naşterea micuţilor, încheie un act la notar în care declară că au întreţinut relaţii sexuale cu fetele respective
Foto: Realitatea.NET

Vânzarea de copii este ceva obişnuit în localitatea Sinteşti din judeţul Giurgiu. Romii de aici, disperaţi că nevestele le nasc numai fete, cumpără băieţi. Autorităţile locale ştiu de acest lucru, dar nimeni nu ia măsuri. Reportajul a fost difuzat prima dată la Realitatea TV, în emisiunea Adevăr sau provocare, în luna martie.

Romii negociază preţul cu fetele însărcinate, după naşterea micuţilor, încheie un act la notar în care declară că au întreţinut relaţii sexuale cu fetele respective şi aşa sunt recunoscuţi ca tată în certificatul de naştere al copiilor emis de Primărie.

"Nefiind femeile în stare să facă copii de sex masculin îşi cumpără. Ei se sustrag legilor şi nu vin la Primărie ca să ceară sub ce formă pot să înfieze un copil", a declarat primarul comunei Vidra, Florin Nicolae. Detaliile vânzării de copii sunt puse la punct cu mult înainte de naşterea acestora.

Folosind tertipul declaraţiei notariale, cei care au făcut afacerea ocolesc Direcţia de Protecţiea Copilului prin care copilul ar putea fi adoptat legal.

"În asemenea cazuri în care într-o familie unul dintre soţi adoptă copilul celuilalt soţ, soţul care-şi recunoaşte copilul se adresează notariatului unde dă o declaraţie pe propria răspundere din care reiese că dumnealui îşi recunoaşte copilul la fel se întâmplă şi cu celălalt părinte biologic, care se prezintă în faţa notarului şi dă aceeaşi declaraţie", spune şeful Serviciu Familial, Direcţia Protecţia Copilului Giurgiu, Daniela Paraschiv.

Ilegalitatea poate fi descoperită dacă tatăl natural ar cere efectuarea testului ADN. Acest lucru nu se întâmplă niciodată, chiar tatăl natural este cel care negociază vânzarea copilului în cele mai multe cazuri.

Mai multe articole despre:
copii averi vânzare romi cumpărare Sinteşti