MENIU

Românul reţinut la Chişinău este preot ortodox şi dorea o parohie în Republica Moldova

Foto: NewsIn

Cetăţeanul român Netanyahu Johnatan Jerusalym, care figurează pe listele cu persoanele reţinute la Chişinău în urma protestelor, este preot ortodox, dar şi evreu după mamă, şi venise în Republica Moldova pentru a obţine o parohie acolo, a declarat avocatul său, Roman Mihăieş.

Netanyahu Johnatan Jerusalym este cetăţean român şi american şi a fost reţinut de autorităţile moldovene la 10 aprilie pe motiv că ar fi fost direct implicat în instigarea violenţelor de stradă. Potrivit avocatului său, Roman Mihăieş, miercuri s-a judecat la Curtea de Apel recursul împotriva mandatului său de arestare.

Şedinţa s-a amânat pentru vineri la ora 11.00, întrucât judecătorii au cerut probe suplimentare privind implicarea lui Netanyahu Johnatan Jerusalym în manifestaţiile de săptămâna trecută.

Potrivit lui Roman Mihăieş, Ambasada SUA s-a implicat activ în cazul lui Netanyahu, reprezentanţi ai acesteia vizitându-l în închisoare şi păstrând legătura cu avocatul şi procurorul. În ceea ce priveşte posibilitatea ca Netanyahu să fie eliberat, avocatul Mihăieş s-a arătat optimist, întrucât clientul său este nevinovat.

"Există numai nişte poze care îl înfăţişează pe clientul meu la faţa locului. El declară însă că se plimba ca simplu turist în centrul Chişinăului, unde s-au petrecut acţiunile de protest. Spune că a stat să se uite la mulţime ca orice om curios şi că nu are nicio legătură cu serviciile secrete sau cu oamenii politici", a declarat avocatul.