MENIU

Românii vor mai mult să lucreze la stat decât în domeniul privat, pe timp de criză

Foto: wayne.edu

Munca la stat e mai bună pe timp de criză decât slujba la patron. Aşa încep să-şi spună tot mai mulţi clujeni după ce la sfârşitul lunii, domeniul privat a dat peste 16.000 de şomeri, iar domeniul bugetar doar 510.

Munca la stat, care până mai ieri era evitată din cauza salariilor mici a ajuns acum să fie râvnită până şi de cei mai competenţi. Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilork, a explicat această tendinţă: "Oameni care ar putea fi creativi în sectorul productiv şi nu mă refer neapărat la produs şuruburi, ci la producţie şi servicii în general, trec într-un sistem în care aplică legi şi hotărâri şi nu îşi mai pot valida această cunoaştere".

Preşedinte AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat: "Sunt, într-adevăr, domenii de activitate la stat unde ai putea să spui că eşti la adăpost faţă de criză, de ceea ce se întâmplă în acest moment. Locurile astea de muncă sunt puţine. Eu unde aş vedea-o? Aş vedea-o în învăţământ". La fel au gândit şi numeroşii candidaţii care s-au înghesuit la examenul de titularizare.

Alţii sunt mai pesimişti şi nu văd avantaje nici în munca la stat, nici la patron.
Mai multe articole despre:
locuri de muncă angajaţi patron privat avantaj