MENIU

Românii îşi vor putea cumpăra mai uşor maşini noi, datorită legislaţiei simplificate de CE

Foto: smart-carbuying.com

Piaţa auto din România ar putea primi o gură de aer din partea clienţilor străini. Începând cu această lună, cetăţenii Uniunii Europene îşi pot cumpăra mai uşor o maşină nouă din alt stat membru după ce Comisia Europeană a simplificat legislaţia în domeniu şi a dispus ca la vânzarea fiecărei maşini noi să fie eliberat un certificat de conformitate care va simplifica procesul de înmatriculare al autoturismului în altă ţară.

În România, preţurile maşinilor noi sunt mai mici decât în alte state ale Uniunii chiar şi cu 20-30 %. De exemplu, un Renault Megane poate fi cumpărat în România cu tot cu reduceri cu aproape 15.000 de euro. În Franţa acelaşi model, depăşeşte 20.000 de euro.

Dacă la noi un Volkswagen Golf are un preţ de pornire de până în 16.000 de euro, în Germania, acelaşi model cu acelaşi nivel de echipare, este cu 2.000 de euro mai scump. Şi un model Fiat Bravo este mai scump în Italia cu peste 3.000 de euro decât la noi. Aici costă aproximativ 13.000 de euro.

Dacă nemţii ar vrea să cumpere o Dacia Sandero din România ar câştiga peste 600 de euro. Asta pentru că la noi, cel mai ieftin Sandero costă 6.900 de euro, iar în Germania se vinde cu 7.500 de euro.