MENIU

Românii care nu au fost lăsaţi să intre în Republica Moldova au depus plângere la ambasada acestei ţări din Bucureşti

Foto: RTV
Un român susţine că a fost arestat la Chişinău

O parte dintre cei 170 de români care nu au fost lăsaţi să intre în Republica Moldodova pentru diverse motive, au depus plângere la ambasada ţării vecine din Bucureşti. Protestatarii s-au mutat apoi la sediul Ministerului român de Externe.

Romanii nu au primit niciun răspuns de la Ministerul de Externe şi Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti. Aceşti au au lăsat reclamaţiile în cutia poştală şi aşteaptă o reacţie de la oficialităţi în cel mai scurt timp.

"M-au arestat fără niciun motiv. Au venit zece poliţişti la mine şi mi-au spus că în zonă a fost un jaf şi că trebuie să îi urmez la comisariat. La comisariat mi-au luat şireturile şi toate obiectele personale şi am fost arestat pentru 12 ore. Nu am fost lăsat să îmi sun avocatul, să contactez ambasada. Am luat o amendă de 140 de lei moldoveneşti pentru huliganism, după care, ieşind din comisariat am fost luat pe sus de securitate pe motiv că sunt bandit şi vreau să creez dezordine în ţară" a declarat George Simion, românul arestat la Chişinău. 

Potrivit NewsIn, unii dintre ei au fost întorşi din drum pe motiv că nu aveau acte care să arate că nu sunt infectaţi cu virusul HIV.

"Începând de ieri, am înregistrat mai mulţi cetăţeni români cărora nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. (...) Majoritatea românilor cărora nu li s-a permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova au menţionat faptul că nu li s-a dat nicio explicaţie asupra motivului nepermiterii", a declarat Vasilica Tătaru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră.

Un alt român care urma să participe la manifestările prilejuite de Ziua Basarabiei, susţine că a fost arestat joi seară la Chişinău.

Citeşte şi Peste 240 de români au fost întorşi de la graniţă, în ultimele două zile, de autorităţile moldovene

Mai multe articole despre:
ambasadă Chişinău Republica Moldova plângere