MENIU

Românii au renunţat la peste 134 de tone de deşeuri electrice la campania Marea Debarasare din iulie

Foto: NewsIn

Populaţia a renunţat la peste 134 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în cadrul campaniei Marea Debarasare din iulie, cele mai multe fiind colectate din zona Galaţi, potrivit datelor transmise de Ministerul Mediului.

Primele trei clasate în topul colectării de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost Galaţi, Cluj-Napoca şi Sibiu. Cele mai puţine deşeuri colectate au fost în Craiova şi în Timişoara.

Din zona urbană, cele mai mari cantităţi au fost colectate în oraşele Oradea, Constanţa şi Târgu Mureş. În Bucureşti, cele mai multe deşeuri au fost colectate din sectorul 1, iar cele mai puţine în sectorul 5.

La prima ediţie din acest an, derulată în 14 martie, cele mai multe deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate din judeţele Bihor, Constanţa şi Gorj, potrivit datelor Ministerului Mediului. La ediţia a doua - din 4 aprilie - populaţia a renunţat la 202 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, cele mai multe fiind colectate din regiunile Bacău şi Cluj-Napoca. La ediţia a treia, din 2 mai, au fost colectate 61,3 tone, iar la ediţia din 6 iunie - 134,9 tone.

Potrivit reglementărilor europene, România ar trebui să colecteze anual circa patru kilograme pe cap de locuitor.