MENIU

VIDEO Românii au luat cu asalt ambasada din Atena și nu pleacă până nu votează

Zeci de români au forțat duminică seară intrarea în clădirea Ambasadei României de la Atena cerând imperativ să fie lăsați să voteze. Potrivit unor martori oculari, ar fi avut loc inclusiv îmbrânceli cu poliția greacă.

Alegeri Europarlamentare Diaspora. Cel puțin trei ore sau în unele cazuri chiar patru sau mai mult pentru un vot. Atât au stat la coadă mulți români din străinătate. Imaginile trimise de martorii oculari au surprins cozi impresionante la Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon, Luxemburg, Leipzig, Stockholm, Copenhaga, Geneva sau Nurnberg.

La Eindhoven, în Olanda, românii stau la cozi pe mai multe rânduri. Și în orașul german Bochum sunt mii de oameni la vot. Și la Zürich, în Elveția, românii sunt nevoiți să stea la coadă. La Roma, deși a plouat de dimineață, sute de români s-au așezat la coadă la secția de vot de la Consulatul României. Cozile depășesc un kilometru la secțiile de vot din Roma.

La Torino, sute de oameni au stat în ploaie pentru a vota. Sunt cozi foarte mari și la Consulatul general al României din orașul german Stuttgart. Şi tot în Germania, la Karsruhe, un român a ţinut să voteze deşi i s-a făcut rău la coadă şi a fost nevoie să fie cărat cu targa la urnă. 

La una dintre sectiile de votare din Zurick, timpul de așteptare pentru a vota este de minim șase ore, după cum ne-a relatat un român din diaspora pe adresa Martor Ocular.

"6 ore la coada, fara apa, lumea se revolta la sectia 73 Zurich", ne-a transmis telespectatorul Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
români Atena Grecia vot ambasadă