MENIU

România, ţara celor mai aberante taxe: taxa pe căsătorie, pe artificii sau pe orarul companiilor

banci.money-fest.com

România, ţara taxelor. Multe, iar unele dintre ele, aberante. Autorităţilor nu le este deloc greu când vine vorba să ne facă să bagăm mâna adânc în buzunar pentru a plăti sute de taxe. Unele dintre acestea există deja în toate ţările civilizate, altele însă pot fi brevetate ca invenţii pur româneşti.

Şi în ţară există astfel de taxe cel puţin ciudate. La această categorie concurează cu succes taxa pe focul de artificii, pe orarul magazinului sau pe plimbarea pe drumurile judeţene.

Majoritatea taxelor aberante sunt instaurate de autorităţile locale şi, de cele mai multe ori, administrarea acestor dări costă mai mult decât încasează statul de pe urma lor.

Autorităţile din Timişoara, pentru că apreciază liniştea, au impus o taxă pentru focurile de artificii. În Prahova, la Plopeni, companiile plătesc o taxă de 200 de lei pentru orarul de activitatea. Această taxă trebuie aprobată anual, contra unei alte taxe asemănătoare de numai 100 de lei. La Constanţa, cei care circulă pe drumurile judeţene scot din buzunar 600 de lei pentru o altă taxă. 

Acestea nu sunt însă singurele taxe ciudate pe care sunt nevoiţi românii să le plătească în plină criză economică şi astfel am ajuns cei care plătim cele mai multe taxe din Uniunea Europeană.

Taxa radio-tv şi taxa pentru apa menajeră sunt alte taxe controversate. Prima trebuie plătită de către firmele care au sediul înr-un apartament. Şi proprietarul apartamentului plăteşte această taxă, cu toate că ea este deja plătită de chiriaş. Taxa pe apa menajeră este este o taxă pe care o plătim pentru apa pe care am folosit-o, deşi suntem taxaţi şi atunci când apa ne intră în locuinţă.

Mai există taxa pentru înfrumuseţarea anumitor localităţi sau taxa pe nuntă, care există la Braşov. În plus, cei care vor să facă fotografii la o nuntă sau să filmeze fericitul eveniment trebuie să plătească o nouă taxă.

Şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a fost de părere că autorităţile române ar trebui să mai renunţe la taxele care i-au sufocat pe oamenii de rând. Citeşte declaraţia ministrului

Mai multe articole despre:
plată taxe autorităţi