MENIU

România şi Vaticanul vor conlucra pentru integrarea comunităţii româneşti din Italia

Foto: vatican-bank.com

Ambasadorul României la Vatican l-a înformat, luni, pe Patriarhul Daniel despre constituirea unei comisii formate din reprezentanţi ai celor două biserici, al cărei scop este integrarea românilor în societatea italiană şi prevenirea unor acte antisociale, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit cu ambasadorul României la Vatican, Marius Gabriel Lazurca, pentru a discuta despre comunitatea românească din Italia şi despre măsurile prin care aceasta poate fi sprijinită.

În contextul în care majoritatea ortodocşilor din Italia sunt români, a fost constituită o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Conferinţei Episcopilor Catolici din Italia, ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi ai celor două state, Vatican şi România, iniţiativă salutată de PF Daniel ca fiind benefică. 

În cadrul întrevederii de la reşedinţa patriarhală au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare între cele două Biserici, sprijinite de autorităţile române, în domeniul cultural, educaţional şi social.

Mai multe articole despre:
România Italia integrare Vatican