MENIU

România participă cu produse agroalimentare autohtone la "Săptămâna Verde" de la Berlin

Foto: messe-berlin.de

O delegaţie a Ministerului Agriculturii condusă de secretarul de stat Cătălin Roşculete împreună cu 14 firme producătoare de produselor agroalimentare româneşti din ţară participă în perioada 16 - 25 ianuarie 2009 la "Săptămâna Verde", de la Berlin.

Principalul obiectiv al delegaţiei române la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", este îmbunătăţirea promovării produselor agroalimentare româneşti pe piaţa intra şi extra-comunitară, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Firmele româneşti vor expune o gamă largă de produse cum ar fi: miere şi produse apicole, preparate din peşte, vinuri, fructe de pădure, ceaiuri şi extracte din plante, brânzeturi, produse specifice satului românesc, precum şi mâncare tradiţională romanescă: sărmăluţe, mititei, bulz.

Potrivit Ministerului Agriculturii, participarea României la această manifestare constituie o bună oportunitate pentru firmele româneşti de a prezenta cele mai importante produse agro-alimentare şi de a dezvolta noi relaţii comerciale, cu impact pozitiv asupra creşterii exporturilor pe pieţele internaţionale.

Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", este considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa.

Evenimentul se află la a 74 a ediţie, iar aceasta este a 7 a participare a României.

La ediţia din 2008, au participat 1.600 de expozanţi din 525 de ţări.
Mai multe articole despre:
România Berlin Ministerul Agriculturii produs