MENIU

România nu înregistrează cazurile de îmbolnăvire cu gripa nouă, potrivit OMS

Foto: Realitatea TV

În doar 48 de ore, gripa porcină a devenit cea mai teribilă ameninţare care pluteşte asupra României. Ministerul Sănătăţii anunţă 174 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul H1N1.

Aceleaşi autorităţi declară carantină în toate spitalele din România şi invocă scenarii dramatice pe termen mediu şi lung: între 350 şi 750 de oameni ar putea muri în România din cauza gripei porcine, spune Geza Molnar, şeful Societăţii Române de Epidemiologie.

Toate aceste informaţii oficiale schiţează, fără îndoială, o situaţie îngrijorătoare. Dar tot informaţie oficială este aceea că, acum, nimeni nu e internat în spital pentru tratarea de gripă porcină. Straniu este că pe paginile de internet oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Comisiei Europene pentru Sănătate, datele actualizate în ultimele zile arată că, în România, nu se înregistrează cazuri de gripă porcină.

"Noi transmitem datele. În fiecare dimineaţă la ora nouă pleacă raportul
către Bruxelles. Dar atenţie, s-a modificat modul de raportare. Adică interesează numai persoanele internate în spital, iar noi figurăm cu 0 pentru că nu avem acum persoane internate în spital şi respectiv decese şi n-avem decese. Noi figurăm în programul de alertă pandemică, avem această obligaţie şi o îndeplinim", a explicat Adrian Streinu Cercelu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
OMS înregistrare cazuri gripă porcină gripă nouă