MENIU

Rin Grand Hotel, cel mai mare hotel din Europa, va închide peste 300 de camere

Foto: REALITATEA.NET

Cel mai mare hotel din Europa pune lacăt pe un sfert din camere! Rin Grand Hotel din Bucureşti trăieşte din turismul de afaceri, sufocat în perioadă de criză. Astfel, în 300 de camere din somptuosul hotel se vor închide luminile.

Au apus vremurile când marile hoteluri din Capitală primeau delegaţii de sute de afacerişti. Pe timp de criză, e norocos cine supravieţuişte. Aşa că despre călătorii de afaceri nici nu poate fi vorba. Şi cum hotelurile bucureştene se bazează pe turismul de afaceri, încasările aproape s-au înjumătăţit.

Ionuţ Negoită a declarat că vor fi deconectate de la utilităţi şi vor fi trecute în rezervă. "Din cauză că Bucureştiul se bazează strict pe business a fost mult mai rău lovită spre deosebire de capitale ca Praga sau Budapesta unde scăderea a fost doar de 19 % faţă de 40%, în Bucureşti."

Astfel, la Rin Grand Hotel, în 300 din cele peste 1.400 de camere, accesul va fi interzis. Economiile, spun patronii, sunt considerabile: "Întreţinerea obişnuită a unei camere îi costă pe hotelieri în jur de 10 euro pe zi. În schimb dacă o ţin în conservare şi o deconectează de la utilităţi costurile se reduc la doar 1 euro pe zi."

În schimb, hotelierii care au reuşit să se salveze de la măsura-extremă, au fost nevoiţi să mai lase la preţ. Şi au redus destul, mai ales că vorbim despre un hotel de lux. Astfel, preţurile la cazare au scăzut la 500 lei pe noapte şi există şi promoţii: cumperi 2 nopţi şi a treia este gratuită.

Criza nu este singurul inamic al afacerilor din domeniul hotelier. Potrivit speciaiştilor, Bucureştiul nu este deloc atractiv pentru turişti. 

Mai multe articole despre:
întreţinere Europa hotel Rin Grand Hotel