MENIU

Ribery şi Benzema valorează mai mult decât întreg lotul României

www.xtratime.org

Cota de piaţă a celor doi este de 75 milioane euro, iar a celui de-al treilea portar al Franţei este comparabilă cu a lui Raţ, al doilea fotbalist ca valoare pe care îl are la dispoziţie Răzvan Lucescu, pe Stade de France.

Ca valoare de piaţă, Franţa este a treia reprezentativă la nivel continental, deşi în clasamentul FIFA "cocoşii" se află pe locul 8 în Europa.

Media valorii jucătorilor pe care îi are la dispoziţie Raymond Domenech este de aproape cinci ori mai mare decât a fobaliştilor români, 17 milioane euro, comparativ cu 3,5 milioane, cât au românii. Asta şi pentru că în lotul francezilor sunt fotbalişti care joacă la cluburi puternice din Europa, precum FC Barcelona (Thierry Henry şi Eric Abidal), Manchester United (Patrice Evra), Chelsea (Anelka şi Malouda), Real Madrid (Karim Benzema şi Lassana Diarra), Bayern München (Frank Ribery) sau Arsenal (Gael Clichy, Gallas, Bakary Sagna).

Cei mai scumpi sunt Ribery şi Benzema, care împreună valorează 75 milioane euro, mai mult decât toţi cei 23 de fotbalişti pe care Răzvan Lucescu îi va duce pe Stade de France şi a căror valoare totală abia dacă atinge 73 milioane. Firesc, cel mai scump român este şi cel care evoluează la gruparea cea mai puternică. Chivu, de la Inter Milano, este cotat la 21 milioane.

La polul opus se află al treilea portar, Ciprian Tătăruşanu, care costă 500.000 euro, în opinia transfermarkt.de. Spre comparaţie, al treilea portar al francezilor, Cedric Carasso, ar costa şase milioane de euro, valoare ce l-ar plasa pe locul doi, la egalitate cu Răzvan Raţ, în lotul lui Lucescu.