MENIU

REZULTATE FINALE BAC 2016 BUZĂU. Rata de promovare la examenul de bacalaureat a crescut

REZULTATE BAC 2016 BUZAU.

REZULTATE FINALE BAC 2016.  Promovabilitatea la sesiunea iunie - iulie a examenului de bacalaureat din acest an, în judeţul Buzău, este de 65,58 la sută, înainte de contestaţii, procentul fiind mai mic decât cel înregistrat anul trecut. REZULTATE FINALE DUPĂ CONTESTAŢII se văd sâmbătă pe edu.ro şi pe realitatea.net. 

REZULTATE FINALE BAC 2016.  Rata de promovare la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Buzău, după rezolvarea contestaţiilor, cu peste trei puncte procentuale, de la 65.58 la sută la 69. 07, a declarat corespondentului News.ro inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian.

Potrivit unor surse din Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, procentul de promovare la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului este de 65,58 la sută, înaintea depunerii contestaţiilor.

Conform aceloraşi surse, în judeţul Buzău există o singură medie de 10.00, obţinută de către un elev de la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu".

Procentul de promovare din acest an, înregistrat în judeţul Buzău, este mai mic decât cel de anul trecut, când a fost de 69,6 la sută.

Rezultatele în centrele în care s-a dat examenul vor fi afişate după ora 13.00, potrivit oficialilor din ISJ Buzău.

Peste 120.000 de candidaţi află, marţi, rezultatele la examenul de Bacalaureat, acestea urmând să fie afişate la ora 13.00. Contestaţiile pot fi depuse, tot marţi, până la ora 20.00, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă.

Peste 121.000 de candidaţi la Bacalaureat, reprezentând 95,45 la sută dintre cei înscrişi, au susţinut, pe 8 iulie, ultima probă a examenului, la una dintre cele zece discipline pe care puteau să le aleagă, aproape 5.800 nu s-au prezentat la test şi 38 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.