MENIU

REZULTATE BACALAUREAT 2019 toamnă// Unde se afișează notele de la BAC pe județe și București

REZULTATE BACALAUREAT 2019 toamnă: Cei care nu au luat notă de trecere la BACALAUREAT sesiunea iulie au avut ocazia să dea din nou în toamnă. Rezultatele partțiale se afișează marți - 3 septembrie, iar cele finale pe 7 septembrie. Contestațiile se pot depune astăzi între 12 - 16. NOTELE POT FI VERIFICATE AICI.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 toamnă: Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obţină cel puțin media 6 la probele scrise.

Sesiunea august-septembrie 2019

15 - 19 iulie 2019 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen

26 iulie 2019 Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august 2019 Limba și literatura română - proba Ea) - probă scrisă

22 august 2019 Limba și literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă

23 august 2019 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă

26 august 2019 Proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - probă scrisă

27, 28 august 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A

29 august 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă - proba B

30 august, 2 septembrie 2019 Evaluarea Competențelor digitale - proba D

2-3 septembrie 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C

3 septembrie 2019 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

3 - 6 septembrie 2019 Rezolvarea contestațiilor

7 septembrie 2019 Afișarea rezultatelor finale la BAC 2019.

Nota definitivă la BACALAUREAT 2019 nu se mai modifică

Nota definitivă la BACALAUREAT 2019, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Comisiile de BACALAUREAT 2019 din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultate BAC 2019 toamnă. Rezultatele la contestaţii la BACALAUREAT 2019 se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de BACALAUREAT 2019.

Respectarea întocmai a metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat este obligatorie pentru toate persoanele implicate în această activitate. Încălcarea normelor prezentei metodologii constituie abatere disciplinară. Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ, implicat în desfăşurarea examenului de bacalaureat răspund disciplinar pentru încălcarea îndatoririlor care le revin, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare, prin care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului instituţiei. 

Edu.ro rezultate simulare BAC 2019. Câți elevi au luat note de trecere

Rezultate BAC 2019 toamnă. În cazul în care se constată diferenţe mai mari de 1,50 puncte – în plus sau în minus – între nota iniţială şi nota obţinută la contestaţii sau, după caz, între nota obţinută în cadrul examenului de bacalaureat şi nota obţinută la reevaluările decise de comisia judeţeană sau de Comisia Naţională de Bacalaureat, inspectoratele şcolare analizează situaţia, în termen de 5 de zile de la primirea rezultatelor la contestaţii, respectiv la reevaluare. În situaţii justificate, se va declanşa procedura de cercetare disciplinară, conform prezentei metodologii, pentru sancţionarea celor care se fac vinovaţi de comiterea abaterilor.

Candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de BACALAUREAT. Aceștia vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

Rezultate BAC 2019 toamnă. Candidații care au fost înscriși la examen fără a îndeplini condițiile legale de înscriere sau care au beneficiat de informații, documente sau alte forme de sprijin, obținute pe cale frauduloasă, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situaţii constatate de organele în drept, sunt eliminați din examen. Dacă frauda este constatată în centrul zonal de evaluare, lucrările sunt anulate și candidaţii sunt consideraţi eliminaţi din examen.

În situația în care frauda la BACALAUREAT 2019 este constatată după încheierea examenului de BACALAUREAT 2019, comisia de bacalaureat județeană/a municipiului București modifică rezultatele examenului, în sensul că respectivul candidat este considerat eliminat din examen. Dacă diploma de BACALAUREAT 2019 a fost completată, dar nu a fost eliberată candidatului, ea este anulată.

Pentru candidaţii aflați în situaţia menționată mai sus, cărora le-a fost eliberată diploma de BACALAUREAT 2019, inspectoratul școlar propune instanţei de judecată anularea diplomei obţinute în urma fraudei dovedite.