MENIU

REZULTATE BAC 2016. Liceul unde n-a luat nimeni Bac-ul de 6 ani

REZULTATE BAC 2016 TIMIŞ.

REZULTATE BAC 2016. Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara (Timiș) a înregistrat o performanță greu de egalat. 

REZULTATE BAC 2016. Nici un elev absolvent al clasei a XII-a nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deși nu e singura instituție de învățământ care se confruntă cu această situație, la Orțișoara acest lucru se repetă de șase ani. Liceul Agricol din localitatea timișeană are, însă, o singură clasă de a XII-a, formată din opt elevi. La simularea examenului de Bac din luna martie a acestui an, elevii au luat note de 1, 2 și 3, cea mai mare fiind una de 5,70 la Limba română.

Rata de promovare a celor care au promovat examenul de Bacalaureat în judeţul Timiş, înaintea contestaţiilor, este de 63,25%, mai mică decât în urmă cu un an. La această sesiune a Bacalaureatului, niciun candidat din judeţ nu a obţinut media 10, iar la patru licee nu a promovat examenul niciun absolvent.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al judeţului Timiş (ISJ), la examenul de Bacalaureat s-au înscris 4.316 candidaţi în judeţ, iar dintre aceştia 3.975 au fost prezenţi. Au fost eliminaţi şase, iar 1.455 au fost respinşi. Un număr de 2.514 au promovat examenul.

Astfel, în judeţul Timiş, au promovat examenul de Bacalaureat,cu medii între 6 şi 6,99, un număr de 634 de candidaţi, cu medii între 7 şi 7,99 un număr de 711 candidaţi, cu medii între 8 şi 8,99 un număr de 709 candidaţi, iar cu medii între 9 şi 9,99 un număr de 460 de candidaţi. 

La Liceul teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara toţi absolvenţii au promovat examenul, în timp ce la Colegiul Naţional Bănăţean rata de promovare înaintea contestaţiilor este de 98,86%, iar la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” de 98,12%.

Pe de altă parte, la patru licee din judeţul Timiş nu a promovat niciun candidat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol din comuna Orţişoara, Liceul Tehnologic ”Cristofor Nako” din oraşul Sânnicolau Mare, Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Timişoara şi Liceul Teoretic Socrates din Timişoara.

Anul trecut, în judeţul Timiş rata de promovare a fost de 65,84%.

Mai multe articole despre:
rezultate bacalaureat rezultate bac 2016