MENIU

\"Revoluţia din oraşul tău\" Sibiu: Epoca lui Nicu Ceauşescu

Epoca lui Nicu Ceauşescu la Sibiu
Epoca lui Nicu Ceauşescu la Sibiu

Atunci când îşi amintesc de comunism sibienii rostesc inevitabil si numele lui Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al dictatorului . Acesta a fost numit în fruntea judetului Sibiu in anul 1986 . Numirea i-a luat prin surprindere pe oameni, deoarece nu ştiau la ce să se aştepte, mai ales ca numele lui Nicu Ceauşescu era vehiculat ca posibil succesor al preşedintelui Nicolae Ceauşescu.

Cei mai emoţionaţi de venirea lui Nicu Ceauşescu la Sibiu erau cei care urmau să lucreze direct cu el. Imediat după instalarea sa ca prim secretar Nicu Ceauşescu s-a dovedit însă a fi total diferit de părinţii săi.

\"Trebuie să recunoaştem că pentru Sibiu a fost un om bun un om care o ţinut cu poporul şi un om care de multe ori contrazicea şi politica familiei sale. Chiar personal venea şi spunea că trebuie să facem investiţia X şi ziceam nu se poate, că uite legea, lasă mă legea mă, şi lasă-i şi pe ei acolo, hai să găsim soluţii s-o facem, deci ăsta a fost Nicu Ceauşescu.\", îşi aminteşte Nicolae Nan, fost preşedinte al Consiliului Judeţean după Revoluţie.


Sibienii care l-au avut pe Nicu Ceauşescu vecin de stradă, spun că era un om ca oricare altul şi care nu avea aere de fiu de şef de stat.

Nicu Ceauşescu a rămas la Sibiu până la 22 decembrie 1989. După revoluţie a fost acuzat de genocid, dar în final a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A murit de
cancer într-un spital din Viena în septembrie 1996.

Mai multe articole despre:
Sibiu comunism Revoluţie decembrie 1989 Nicu Ceauşescu