MENIU

Revoltă la Chişinău: Protestatarii s-au adunat miercuri în faţa Guvernului

Foto: adevarul.ro
Protestatarii s-au adunat din nou din faţa Guvernului moldovean

Protestatarii s-au adunat din nou din faţa Guvernului moldovean. Peste 2.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Mare din Chişinău. Forţele de securitate moldovene s-au regrupat şi ele.

Zeci de dube de poliţie au ajuns în zonă, în aşteptarea unor noi proteste, aşa cum au promis aseară manifestanţii de la Chişinău. Un lider al opoziţiei susţine că autorităţile se pregătesc să reprime protestele opoziţiei. 

Protestatarii au fost sfătuiţi să nu se mai scandeze "vrem unire cu România". Mai mulţi tineri se plângeau că au fost sunaţi în această dimineaţă de către poliţişti şi ameninţaţi pentru că marţi ar fi dat declaraţii presei.

Mulţi studenţi din România ar dori să treacă graniţa pentru a se alătura protestelor, însă autorităţile Moldovene au blocat accesul prin vămile dinspre România.

Zeci de membri ai forţelor de intervenţie au preluat din nou controlul, în această dimineaţă, asupra birourilor Administraţiei Prezidenţiale şi Parlamentului de la Chişinău şi au arestat zece manifestanţi. Cele două sedii fuseseră ocupate în cursul zilei de marţi de către manifestanţii care au declanşat mai multe incendii.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne de la Chişinău, Ala Meleca, a precizat că poliţia va asigura ordinea publică şi va folosi la nevoie armamentul din dotare.

Oraşul este împânzit de forţe de ordine. De asemenea, jurnaliştii au fost avertizaţi de colegii lor din Republica Moldova să aibă grijă ce transmit, pentru că serviciile secrete sunt inflitrate în tot oraşul.Aseară, poliţia i-a evacuat pe cei câţiva manifestanţi prezenţi în piaţa din faţa Guvernului, dar cea mai mare parte a manifestanţilor care se adunaseră ca să conteste victoria comuniştilor în alegeri s-au dispersat în cursul nopţii cu promisiunea că vor reveni în această dimineaţă.

De asemenea, forţele de ordine au deschis focul cu gloanţe oarbe asupra unor persoane care au început să spargă vitrinele unor magazine situate îm apropierea Guvernului.

Citeşte şi: Manifestaţiile împotriva comuniştilor au continuat azi-noapte în centrul Chişinăului