MENIU

Reprezentanta României, Elena Gheorghe, este pe locul 32 în topul Google Eurovision

Foto: muzica.phg.ro

Melodia Elenei Gheorghe, "Balkan Girls", care va reprezenta România la Eurovision 2009, se clasează pe locul 32 al preferinţelor utilizatorilor de internet, conform unui clasament întocmit, joi, de Google.

Pe primele trei locuri se află norvegianul Alexander Rybak cu "Fairytale", reprezentanta Turciei, Hadise, cu melodia "Düm Tek Tek", şi Sakis Rouvas, din Grecia, cu piesa "This Is Our Night". Punctajele celor clasaţi pe podium, potrivit Google, sunt 328, 302 şi 246.

Renumita cântăreaţă franceză, Patricia Kaas, ocupă locul patru cu melodia "Et S'Il Fallait Le Faire", în vreme ce reprezentanta Republicii Moldova, Nelly Ciobanu, se află pe poziţia 29, înaintea României, cu melodia "Hora Din Moldova".

Folosind baza de date de care dispune motorul de căutare, în urma numărului de solicitări al pieselor aflate în concurs, se determină popularitatea fiecărui participant şi se calculează ce scoruri s-ar obţine dacă votarea ar avea loc la momentul determinării clasamentului. Google a creat, de asemenea, un cont pe YouTube, eurovision, unde sunt prezentate videoclipurile celor 42 de participanţi în competiţia muzicală europeană.

Datele obţinute se centralizează în permanenţă, iar ca urmare a rezultatelor obţinute, clasamentul se actualizează zilnic.

Pentru că 50% din punctaj se acordă în ultima seară a concursului de către un juriu format din specialişti, instrumentul utilizat de Google nu poate anticipa, totuşi, clasamentul final.

Cele două semifinale vor avea loc pe 12 şi 14 mai, iar marea finală, transmisă în direct la TV în toată Europa, se va desfăşura pe 16 mai. În finala concursului vor fi prezente 25 de melodii.