MENIU

REPLICĂ de la Kiev pentru Kremlin după „scenariul halucinant Polonia”: „Când propaganda devine amanta elitei politice...”

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii apropiați ai președintelui Volodimir Zelenski, a transmis o replică fulger către Kremlin după scenariul halucinant legat de intenția Poloniei de a cuceri vestul Ucrainei.

Mihailo Podoliak spune despre declarația lui Nikolai Patrușev că este „o halucinație tipic rusească. Adevărul este că Rusia invadează Ucraina, masacrează oameni și distruge infrastructura”.

„Când propaganda devine amanta elitei politice, este greu să evaluezi lumea în mod obiectiv. Patrușev spune că Polonia „va captura vestul Ucrainei” - înșelătorie tipică a presei ruse. Adevărul este altul: Rusia invadează Ucraina, ucide oameni în masă și distruge infrastructura”, a transmis Podoliak pe Twitter după scenariul lansat de consilierul lui Vladimir Putin - Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate. 

Nikolai Patrușev, ideolog al Kremlinului și considerat unul dintre posibilii succesori ai lui Putin, a lansat un scenariu halucinant. Acesta a declarat că Polonia vrea să ocupe teritoriile din vestul Ucrainei: „Polonia ocupă chiar acum vestul Ucrainei”.

„Așa-zișii parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu se opun să profite de situația actuală pentru propriile lor interese egoiste și au planuri speciale pentru pământurile ucrainene. Polonia trece deja la acțiuni de confiscare a teritoriilor ucrainene din vest. O confirmare vie a acestui lucru a fost vizita la Kiev a președintelui polonez (Andrzej) Duda, precum și declarațiile sale conform cărora granița polono-ucraineană va înceta în curând să mai existe”, a declarat Patrușev, la o întâlnire privind securitatea națională.

În continuare, Patrușev a mai spua că „o serie de state lucrează activ deja la dezmembrarea sa (a Ucrainei - n.red.)”.

Nou scenariu halucinant lansat de propaganda rusă - Patrușev, consilierul lui PUTIN, spune cine va invada vestul Ucrainei