MENIU

Reguli drastice pentru turiști în Grecia! Ce medicamente pot aduce amenzi usturătoare și chiar închisoare

Sezonul vacanțelor de vară în străinătate bate la ușă și mulți români trec cu vederea o serie de reglementări din țări populare ca destinații, ce le pot aduce neplăceri. De exemplu, în Grecia există riscul să plătiți amenzi usturătoare dacă folosiți anumite medicamente sau dacă încălcați restricții inexistente în România.

În Grecia, toate medicamentele pe bază de codeină sunt interzise deoarece sunt considerate droguri. Prin urmare, o plimbare cu pastile cu codeină în buzunar te poate face să arăți ca un mare dealer și poate aduce amenzi usturătoare. De asemenea, sunt interzise medicamentele precum Tramadol. Părinții trebuie să fie în mod special atenți, pentru că unele siropuri pentru copii conțin CODEINĂ, deci folosirea lor este ilegală în Grecia.

 

Guma de mestecat, risc de amendă

Siturile istorice grecești mai vin cu o regulă, și anume fără gumă de mestecat. De fapt, legea greacă limitează consumul de alimente și băuturi în general în interiorul monumentelor istorice. În ciuda acestui fapt, în fiecare an sunt curățate aproape 28 de kilograme de gumă de mestecat pe Odéon de Péricles din Atena, conform dailyhindnews.com, citat de ziare.com

 

Fără pantofi cu toc în siturile istorice

 

Deși este greu de imaginat că există persoane care și-ar dori să viziteze Grecia antică pe tocuri cui de 10 centimetri, turiștii sunt imprevizibili, astfel că autoritățile au decis să nu riște. Este, într-adevăr, interzis să porți pantofi cu toc înalt pe siturile arheologice grecești precum Acropole sau Partenon astfel încât acestea să fie cât mai bine conservate, fără să fie distruse dalele. Mai mult, este interzis ca oamenii să danseze dezbrăcați la Acropole.

 

 

Mai multe articole despre:
reguli turisti grecia medicamente guma de mestecat