MENIU

Regizorul peliculei "Slumdog Millionaire" dăruieşte un apartament copilului care a jucat în film

Foto: guardian.co.uk

Danny Boyle, regizorul peliculei "Slumdog Millionaire", a cumpărat un apartament pentru familia unuia dintre copiii care au jucat în film. Locuinţa fetiţei a fost dărâmată, la începutul lunii mai, de autorităţile oraşului indian Mumbai.

Casa în care locuia Azharuddin Mohammed Ismail, în vârstă de zece ani, era construită ilegal într-o mahala din suburbiile Mumbai-ului şi a fost dărâmată, împreună cu alte 30 de case, după o intervenţie în forţă, fără avertizare, a poliţiei. Tot pe drumuri a rămas şi Rubina Ali, o fetiţă de nouă ani, care a fost şi ea în distribuţia peliculei de succes.

La începutul acestui an, producătorii filmului "Slumdog Millionaire" au iniţiat un fond care să finanţeze educaţia copiilor distribuiţi în film.

Potrivit reprezentanţilor acestui fond, valoarea apartamentului dăruit lui Ismail este de peste 40.000 de dolari, fetiţa urmând să beneficieze, şi ea, de o nouă locuinţă.

"Slumdog Millionaire" a câştigat opt premii Oscar la ceremonia din acest an şi a totalizat încasări din vânzarea de bilete de peste 300 de milioane de dolari în toată lumea.