MENIU

Referendum în Caransebeş pe tema prostituţiei, în ziua turului doi al prezidenţialelor

Foto: iubescfluturii.files.wordpress.com

Consilierii locali din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin au votat, miercuri, în unanimitate, organizarea unui referendum local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la legalizarea prostituţiei şi a dezincriminării consumului de droguri uşoare.

Referendumul a fost stabilit pe data de 6 decembrie. "Este oportun pentru că este o plagă pe societate şi un flagel, cu care eu şi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, precum şi cetăţenii municipiului Caransebeş nu suntem de acord. Dorim să fim alături în acest demers, de toate bisericile creştine care s-au manifesat împotriva propunerii comisiei prezidenţiale pentru analiza, riscurilor sociale şi demografice publicată în 22 septembrie 2009, de legalizare a prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare", a declarat, Marcel Vela, primarul oraşului Caransebeş.

Potrivit sursei citate, pentru a reduce cheltuielile cu privire la organizarea alegerilor, referendumul a fost programat pentru 6 decembrie.

În plus, "e zi de sărbătoare şi creştinii nu pot vota păcatul", a mai declarat Vela. Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române, reunit în 23 septembrie, pentru analizarea acestei situaţii, s-a pronunţat pentru respingerea legalizării prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare.

"Pe temeiul Sfintei Scripturi şi al învăţăturii Sfinţilor Părinţi, precum şi în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române respinge această propunere", se arată în documentul transmis Primăriei Caransebeş.