MENIU

Recolamp a colectat în primele şase luni 85 tone de becuri uzate de la 2.300 de firme

Foto: wordpress.com

Recolamp, singura asociaţie non-profit specializată exclusiv în gestiunea deşeurilor de surse de lumină, a colectat în primul semestru din acest an 85 de tone de becuri economice şi tuburi fluorescente uzate, care vor fi reciclate, potrivit comunicatului transmis de organizaţie.

"Asociaţia Recolamp a continuat şi în 2009 eforturile de extindere a infrastructurii de colectare, furnizând în mod gratuit tuturor celor interesaţi atât containere destinate colectării selective a surselor de lumină uzate, cât şi serviciul de preluare deşeuri de acest tip. Astfel, la 30 iunie 2.285 de companii îşi gestionau corespunzător şi, în acelaşi timp, fără niciun cost, becurile economice şi tuburile fluorescente arse, generate de activitatea proprie, predând către Recolamp în total 85 tone deşeuri", se mai arată în comunicat.

Conceptul de "Colţ Verde" - puncte moderne de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, inclusiv surse de lumină, destinate uzului publicului larg, a continuat şi el să fie lărgit, fiind disponibil în 70 de locuri din ţară. Dintre aceastea, 30 de Colţuri Verzi au fost amplasate în lanţurile de retail partenere - Bricostore, BauMax şi OBI.

De asemenea, peste 20 de companii din Bucureşti şi din ţară deţin Colţuri Verzi, pe care le-au pus la dispoziţia angajaţilor.

În plus, Recolamp comunică prin intermediul campaniilor de informare şi prin participarea la diferite evenimente despre necesitatea colectării şi reciclării deşeurilor pe care le gestionează.

Anul trecut, Recolamp a colectat 158 tone de deşeuri provenite din surse de iluminat, peste 85% din acestea fiind deşeuri istorice.

Becurile economice şi tuburile fluorescente sunt surse de lumină eficiente energetic, ce rezistă până la 10 ani şi contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi la salvarea climei. Totuşi acestea conţin mercur şi pot polua mediul atunci când se sparg. Pot avea, de asemenea, cauza efecte negative neurologice şi renale. De aceea, aceste surse de lumină trebuie reciclate şi nu aruncate la gunoi.
Mai multe articole despre:
reciclare fluorescent BEC Recolamp