MENIU

Reclamele TV, mai ieftine cu până la 23% pe durata transmisiunii Oscarurilor

Foto: usatoday.com

Postul ABC, care va transmite în SUA ceremonia decernării premiilor Oscar, a decis scăderea tarifelor pentru spaţiu publicitar alocat transmisiunii galei, în încercarea de a atrage cât mai mulţi advertiseri, dat fiind contextul economic.

Dacă, anul trecut, difuzarea unui spot de 30 de secunde în timpul galei Oscar costa aproximativ 1,8 milioane de dolari, cu doar câteva zile înaintea ceremoniei de anul acesta, ABC vinde spoturile cu 1,4 - 1,7 milioane de dolari, potrivit presei americane. Televizarea premiilor de anul acesta va fi afectată, spun specialiştii, de o scădere importantă a investiţiilor în publicitate ale unor companii din domeniile auto şi de retail.

În plus, General Motors şi L'Oreal, doi dintre cei mai mari advertiseri de la precedentele gale, au decis să nu mai cumpere, anul acesta, spaţiu de publicitate. În ultimii 10 ani, General Motors a cheltuit 105 milioane de dolari pe publicitatea din timpul ceremoniei Oscar, potrivit TNS Media Intelligence.

Printre companiile care au achiziţonat timp de emisie la ediţia de anul acesta se numără Hyunday Motor, J.C. Penney, Pepsi Co's Frito-Lay şi Coca-Cola.

Ceremonia de anul trecut a avut cel mai mic rating din istoria televizării galelor Oscar, cu 32 de milioane de telespectatori.
Mai multe articole despre:
SUA publicitate Oscar advertising abc