MENIU

Reclame horror pentru a-i convinge pe europeni să voteze - VEZI VIDEO

Foto: REALITATEA.NET
Un criminal care te urmăreşte nu e un motiv să nu votezi.

O reclamă inspirată de filmele horror a fost lansată de Parlamentul European, pe pagina de YouTube a instituţiei, pentru a-i convinge pe alegători să se prezinte la vot. Reclama se axează pe ideea că, orice ai face (chiar dacă eşti urmărit cu toporul de un criminal), tot ai timp să votezi.

Legislativul european a decis să facă apel la umor pentru a-i convinge pe cetăţeni să meargă la urne la alegerile ce vor avea loc în cele 27 de ţări membre între 4 şi 7 iunie. "E întotdeauna timp pentru a vota", susţine campania Parlamentului European.

Spotul arată o tânără îngrozită care fuge ţipând către cabina de vot şi, după ce-şi exercită dreptul de a alege reprezentanţii în Parlamentul European, pleacă în aceleaşi ţipete asurzitoare. Ea este urmată la cabina de vot de cel care o urmărea: un criminal cu un topor care se opreşte şi el pentru a vota.

Alte videoclipuri, pentru televiziune, de data aceasta, arată europeni din diverse ţări care anunţă că "Ultima centrală nucleară din Europa s-a închis" sau "S-a decis interzicerea importurilor în UE pentru a nu se mai pierde joburi" - asta pentru a-i face pe europeni să înţeleagă că politicile europene depind şi de votul lor.