MENIU

Realitatea TV- O televiziune dorită de tot mai mulţi telespectatori

Foto: RTV

Realitatea TV urcă în topul preferintelor telespectatorilor. Datele de audienţă pe întreg anul 2008 confirmă faptul că telespectatorii români au încredinţat postului nostru de televiziune statutul de principal canal media de utilitate publică din Romania. Astfel, Realitatea TV a încheiat anul pe pozitia a patra, dupa PRO TV, Antena 1 şi ACASA TV, dar înaintea TVR 1.

În anul 2008, Realitatea TV a atins un rating mediu de 108.000 de telespectatori pe minut şi a avut o cota de piaţă de 5.1%. Pe primul loc, în topul audienţelor se află postul PRO TV, cu 298.000 de telespectatori în medie pe minut, urmat de Antena 1, cu 205.000 telespectatori pe minut, şi de Acasă TV care a fost urmărit în medie de 162.000 de telespectatori pe minut.

În topul audienţelor, Realitatea TV este urmată de TVR, Prima Tv, Kanal D, OTV, Antena 3 şi Naţional TV.

De pe 30 noiembrie, ziua alegerilor parlamentare, şi până la sfârşitul anului 2008, Realitatea TV a devenit al treilea canal tv din România, dupa cele două mari televiziuni generaliste, PRO TV şi Antena 1, cu un rating de 1.5 puncte, adică 171.000 de telespectatori pe minut şi o cotă de piaţă de 6.9%.

În luna decembrie, în fiecare zi, 4 milioane de români au urmărit, în medie, cel puţin un minut de program la Realitatea TV, o cifră care arată impactul programelor postului.

Negocierile privind construirea coaliţiei de guvernământ, formarea guvernului şi primele decizii ale noului executiv au făcut ca stirile şi ediţiile speciale ale RTV să fie preferate de români înaintea divertismentului oferit de canale precum Acasă, Prima TV, Kanal D şi chiar TVR.

Dealtfel, chiar în noaptea de Revelion, Realitatea TV a rămas în topul
televiziunilor, cu o medie de 165.000 de telespectatori de minut, după Antena 1, PRo TV şi TVR1.

Pe tot parcusul anului 2008, 3.4 milioane de români au urmărit cel puţin un minut din programele Realitatea TV în fiecare zi.

Mai multe articole despre:
televiziuni Realitatea Tv rating telespectatori