MENIU

REALITATEA.NET vă recomandă zece filme de văzut în perioada sărbătorilor

Top filme Crăciun
A Christman Carol
The Twilight Saga: New Moon
Amintiri din Epoca de Aur
Avatar
Saw
The Hangover
Singin in the Rain
Eternal Sunshine of a Spotless Mind
The Dark Knight

Pentru orele de linişte şi relaxare care mai rămân, REALITATEA.NET va propune câteva filme de văzut sau de revăzut în serile calde cu miros de cozonac.

Perioada sărbătorilor de Crăciun se dovedeşte a fi, aproape de fiecare dată, una foarte încărcată şi agitată pentru fiecare dintre noi. Multe ore pierdute la cozi nesfârşite în magazine şi mult mai multe petrecute în bucătărie pentru prepararea bunătăţilor de sezon. Pentru orele de linişte şi relaxare care mai rămân, REALITATEA.NET va propune câteva filme de văzut sau de revăzut în serile calde cu miros de cozonac.

1. O poveste de Crăciun este un film numai bun de văzut in aceste zile. Laolaltă, adulţii şi copiii, se pot transpune într-o lume de basm imaginată de Charles Dickens. Povestea este despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului şi Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece.

2. Chiar dacă nu sunteţi fan fimelor cu vampiri, aflaţi că Twilight este despre o poveste de dragoste dintre un adolescent vampir şi o fată cu ceva probleme de socializare. Povestea se complică atunci când duşmanii vampiri ai tânărului vor să o vâneze pe Bella. Va putea oare adolescentul să o protejeze şi să se abţină el însuşi de la pofta pe care i-o provoacă mirosul ei? 

3. Amintiri din Epoca de Aur ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor \'80 recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască acelei perioade. Dacă vreţi să aflaţi de ce a fost lăudat în cor de presa internaţională, nu vă rămâne decât să vă rezervaţi câteva ore pentru DVD-uri.

4. Pasionaţii de filme SF nu vor rata pelicula Avatar. Pentru că este cel mai scump film din istorie, circa 260 de milioane de dolari, pentru că a fost descris ca fiind o peliculă  \"cum nu s-a mai vazut vreodată\" şi mai ales datorită efectelor speciale care îi vor transporta într-o altă lume. O lume reprezentată, în metafora 3D a lui James Cameron, de o planetă îndepărtată numită Pandora, o lume ale cărei cadre au avut nevoie, fiecare în parte, de câte 100 de ore de muncă de animaţie.

Într-un titlu ce amestecă inspirat admiraţia, invidia şi umorul englezesc, The Guardian titrează despre \"Avatar\": \"N-ar trebui s-o spunem, dar e foarte bun\". Iar BBC punctează eliberarea pe care a trăit-o Cameron la terminarea filmului, după aproape patru ani de muncă neîntreruptă, veniţi după alţi 10 în care cineastul a aşteptat, cu scenariul în mână, tehnologia care să poată urni proiectul.

5. Pentru Saw vă trebuie mult curaj. Nu e un film la care să te uiţi tolănit în fotoliu, cu o pungă de floricele în faţă. Seria de şase filme surprinde prin originalitate şi acurateţea detaliilor.  

6. De Sărbători, pentru fetele care îşi vor dedica o seară numai a lor, avem un pont, The Ugly Truth. Filmul este o comedie isteaţă şi sexy despre bărbaţi, femei şi prăpastia dintre felurile în care gândesc unii despre ceilalţi, visăm, sau ne încercăm puterea de seducţie asupra sexului opus.

7. Şi pentru că meniul de Crăciun nu va fi complet fără o porţie sănătoasă de râs, vă propunem una dintre cele mai bune comedii ale anului, The Hangover. Fiţi fără grijă, zvonul că râsul îngraşă a fost lansat de către cei fără simţul umorului şi invidioşi. În plus, acest lucru nu a fost încă demonstrat de către cercetători. Cu două zile înainte de nuntă, Doug şi trei prieteni ai lui merg până la Las Vegas pentru o binemeritată petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu-şi mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru din pluş, iar din şifonier se aude un gângurit!

8. Pentru pasionaţii de filme vechi şi de muzică bună propunerea noastră se opreşte la Singin\' in the Rain. Acesta este unul dintre cele mai apreciate musical-uri hollywoodiene, apărut la începutul anilor \'50. Povestea sunetului se împleteşte perfect cu  carisma personajelor, iar optimismul lor este contagios.

9. Cea mai bună alegere pentru romanticii care vor să se izoleze de agitaţia din această perioadă este filmul de dragoste  Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Un film inteligent, neconvenţional, în care Jim Carrey joacă un altfel de rol.

10. Dacă spiritul Crăciunului v-a destins prea mult, vă propunem un film energizant, întunecat şi cu personaje complexe. Inspirat din personajele benzilor desenate, The Dark Knight este un film inteligent care vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima secvenţă.