MENIU

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 19: Noua Ordine Mondială, puterea din spatele guvernelor

Great Seal of the United States

Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani. REALITATEA.NET vă aduce o colecţie a celor mai cunoscute şi dezbătute teorii conspiraţioniste. Episodul 19 este despre cea mai mare conspiraţie din istoria omenirii, anume despre „Noua Ordine Mondială” şi despre adevăratele forţe din spatele guvernelor şi preşedinţilor.

„Noua Ordine Mondială” este un concept care a fost propus pentru prima oară de către Winston Churchill cu referire la o perioadă din istorie care va reflecta schimbări fundamentale după Primul şi Al Doilea Război Mondial. Idee generală era că se vor putea implementa propuneri idealistice cu privire la guvernarea globală pentru rezolvarea probleme care depăşeau capacitatea individuală a statelor.

Deloc surprinzător este faptul că nu există o singură teorie a conspiraţiei a Noii Ordini Mondiale, despre singură organizaţie secretă cu un singur ţel, acela de a domina întreaga planetă prin instaurarea unui guvern mondial.

Satana, Anticristul şi Falsul Profet

Sfârşitul lumii este cel mai vechi motiv invocat de cei are cred în existenţa unui pact mondiale între Satana, Anticristul şi Falsul Profet, un fel de trinitate păgână care are ca singur scop împingerea umanităţii către iadul veşnic. Cel mai întâlnit scenariu este cel în care Falsul Profet este Papa sau instituţia Bisericii Catolice sau un guru carismatic din mişcarea New Age, Anticristul va fi ori preşedintele Uniunii Europene, ori Secretarul General al Naţiunilor Unite. În era digitală, rolul Anticristului ar putea fi luat de un supercomputer.

Pact ocult al francmasonilor şi Illuminati

Adepţii anti-masonici ai teoriilor conspiraţiei cred că francmasonii cu grade înalte în organizaţie sunt implicaţi într-un înţelegere ocultă pentru realizarea Noii Ordini Mondiale. Aceştia susţin că părinţii fondatori ai Statelor Unite (Founding Fathers of the United States), printre care George Washington şi Benjamin Franklin au inserat simbolistică masonică şi geometri sacră în societatea americană, în marele sigiliu al SUA, bacnota de un dola şi chiar în arhitectura străzilor din Washington DC.

Ordinul Illuminati a fost o societate secretă din perioada Renascentistă, fondată pe data de 1 mai 1776, în Bavaria. Miscarea era formată din liber-cugetători, secularişti, liberali, republicani şi profeminişti care au fost recrutaţi în lojele masonice din Germania, ce căutau să promoveze perfecţionismul prin învăţături mistice.

În perioada interbelică dintre Primul şi Al Doilea Război Mondial, propagandiştii fascişti, ca istoricul revizionist englez Nesta Helen Webster şi socialistul american Edith Starr Miller, nu numai că au popularizat mitul unei conspiraţii Illuminati, dar au şi susţinut că este o societate secretă care serveşte interesele elitelor evreieşti care subminau interesele finanţelor capitaliste sau şi ale comunismului sovietic, pentru a diviza şi conduce lumea.

Protocolul Bătrânilor in Sion

O altă conspiraţie care implică de această dată o alianţă între elitele evreieşti şi masoni, a fost pentru prima oară sugerată în Rusia, în 1903, într-un articol numit Protocolul Bătrânilor in Sion (The Protocols of the Elders of Zion). În text sunt „dezvăluite” un fel de stenogramă a unei întâlniri secrete ale unor lideri evrei, cooptaţi în masonerie, în care punea la cale dominaţia lumii, în favoarea evreilor, pentru că se credea a fi aleşii lui Dumenzeu.

Protocolul a fost dovedit ca fiind nu numai un fals, dar şi un caz clar de plagiat. Matvei Golovinski a fabricat textul pentru Okhrana, poliţia secretă a Imperiului Rus, ca propagadă înainte de revoluţia rusă din 1905. Unele pasaje au fost copiate, cuvânt cu cuvând, din „Dialogul în Iad între Machiavelli şi Montesquieu”, o satiră din secolul al XIX-lea scrisă de Maurice Joly.

Gradualismul

Curentul „gradualismului” este cea mai credibilă teorie a conspiraţiei, mai ales că o parte din paşii către Noua Ordine Mondială au fost deja implementaţi, în mod gradual. Etapele pot fi uşor identifite de-a lungul istoriei: crearea sistemului de rezerve federale din Statele Unite în 1913, a Fondului Monetar în 1944, a Naţiunilor Unite în 1945, a Băncii Mondiale tot în 1945, a Organizaţiei Mondiale de Sănătate în 1948, a Uniunii Europene şi a monedei euro în 1993, a Organizaţiei Mondiale a Comerţului în 1998 şi a Uniunii Africane în 2002.

Un pas important în această conspiraţie globală care se întinde pe o durată de zeci de ani, este creearea, cel puţin într-un mod ascuns a Uniunii Nord Americane şi a monedei amero, formată din America de Nord, Mexic şi Canada. Teoria spune că un grup de oameni necunoscuţi, din elita internaţională, plănuiesc să înlocuiască guvernele lumii cu un guvern transnaţional.

Tendinţa de globalizare a Pământului nu face parte dintr-o conspiraţie ascunsă, ci pare a fi o direcţie naturală a dezvoltării civilizaţiei. Diferenţele culturale însă vor face dintr-un asemenea ţel un obiectiv aproape imposibil de atins în următorul secol.