MENIU

Realitatea.NET îşi consolidează ferm poziţia de lider al site-urilor de ştiri din România

Foto: realitatea.net

Realitatea.NET si Ziare.ro au semnat pe 19 februarie, un acord de afiliere, în urma căruia traficul mediu zilnic al portalului deţinut de F5 se măreşte cu aproximativ 30.000 de clienţi unici.

„În perioada următoare, eforturile noastre se vor concentra atât în îmbunătăţirea platformei tehnice Realitatea.NET, cât şi în producţia de conţinut de calitate exclusiv online. În paralel, continuăm pe linia anunţată, în care Realitatea.NET devine portal de news multibrand, nu doar site-ul televiziunii Realitatea TV - care rămâne, evident, principalul nostru furnizor de conţinut şi partener strategic. Graţie eforturilor colegilor din televiziune şi, mai nou, a echipei new media, potenţialul brandului Realitatea este uriaş, şi îl vom monetiza corespunzător, atât în online-ul „clasic”, cât şi în mobile web şi noile medii pe care le vizam. În ceea ce priveşte Realitatea.NET, obiectivul este să rămânem lideri, poziţie în care ne aflăm încă din decembrie 2008,” a declarat Dragoş Stanca, managing director F5 şi membru al boardului Realitatea-Caţavencu.

După ce, în decembrie şi ianuarie, Realitatea.NET a dominat autoritar clasamentul celor mai vizitate site-uri mass-media monitorizate de SATI (singurul studiu de măsurare a traficului pe internet independent, recunoscut de întreaga industrie media), luna februarie a fost marcată de momente în care principalii competitori ai celui mai vizitat site de ştiri din România au atacat poziţia numărul 1. Astfel, în câteva zile din februarie, graţie eforturilor tehnice şi editoriale, site-ul Hotnews.ro sau, după caz, agregatorul de conţinut 9am.ro, au reuşit să depăşească Realitatea.NET.

Începând cu această săptămană portalul administrat de F5 – divizia new media Realitatea-Caţavencu a revenit pe poziţia de lider cu un avantaj sensibil faţă de principalii săi concurenţi, iar de joi lucrurile au fost tranşate ferm, odată cu includerea în portalul Realitatea.NET a site-ului Ziare.ro, care înregistrează un trafic mediu zilnic de circa 30 de mii de vizitatori unici.

Prin această mutare strategică, în urma căreia Ziare.ro a devenit site afiliat Realitatea.NET, portalul de ştiri deţinut de Realitatea-Caţavencu se poziţionează ca lider detaşat pe segmentul ştiri de calitate, adunând direct şi prin site-urile afiliate până acum (codverde.ro, martorocular.ro, realitateafm.net, ziare.ro) un trafic mediu de peste 130.000 de vizitatori unici pe zi, la distanţă confortabilă faţă de principalii săi competitori.

În baza planurilor comune de dezvoltare, Realitatea.NET şi Ziare.ro urmăresc extinderea acestui parteneriat pe parcursul anului 2009, viitoarele proiecte commune urmând a fi comunicate la momentul oportun.
Mai multe articole despre:
trafic realitatea.net unici