MENIU

Reabilitarea Pasajului Victoriei costă Primăria Capitalei trei milioane de euro

Foto: img33.imageshack.u

Reabilitarea Pasajului Victoriei costă Primăria Capitalei 12,75 milioane lei, fiind executată de Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti, conform unui anunţ de atribuire postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Reabilitarea Pasajului Victoriei presupune lucrări de ameliorare a stabilităţii structurii, dar şi amenajări conform standardelor europene. Lucrările au început pe 30 septembire şi se vor termina până la sfârşitul anului, potrivit Primăriei Capitalei.

Pe durata execuţiei lucrărilor, circulaţia în pasaj va fi închisă pe o singură bandă a fiecărui sens, între orele 5:00-23:30, şi în totalitate pe timpul nopţii, de duminică până joi.

În zilele de vineri şi sâmbătă, pe timpul noptii, traficul va fi permis pe o singură bandă a fiecarui sens de circulaţie. Pe deasupra pasajului, circulaţia se va desfăşura fără restricţii pe bretelele laterale, pe sensul Titulescu-Iancu de Hunedoara şi invers, cu traversarea Pieţei Victoria.

Înaintea începerii lucrărilor s-a realizat o expertizare a stării structurii pasajului, ţinând cont de faptul că, de la data execuţiei pasajului în anii 1986-1987 până în prezent, la zona acoperită a acestuia nu s-a intervenit pentru întreţinerea elementelor din beton armat componente.

Expertiza a identificat o serie de defecte, acumulate în decursul exploatării: zone de umflări ale tencuielii, fisuri în betonul zidurilor pasajului, infiltraţii prin o parte a fisurilor existente şi ruginirea armăturilor.