MENIU

Răzvan Vintilescu: Poporul lui Puric şi oteviştii lui Andreşan: cum s-au prostit românii la grămadă

Foto: vintilescu.blog.cotidianul.ro

Un articol din Cotidianul a scos la iveala ceva ce banuiam de mult: daca face sex si merge la biserica, romanului nu-i pasa de criza financiara. Adica face parte din specia Nesimteanus Legionela Futortodoxis, genul Miserupeanu. Sau ceva pe-acolo.

Hiturile anului in librarii se dovedesc astfel a fi cartea “Profa de sex” a Laurei Andresan si “Despre omul frumos” a lui Dan Puric.  Explicatia vine chiar de la Puric insusi: “problema se pune asa: curiozitatea de tip mitocan e majoritara. La ea nu e o mirare ca se vinde cartea, la mine este. Cartea ei este citita de populatia care se uita la OTV. Pe mine ma citeste poporul“.

Si daca voi credeti ca “poporul lui Puric” este mai presus de poporul care are o curiozitate de tip mitocan, va inselati. Poporul lui Puric este si el, daca nu la fel de mitocan, atunci cel putin la fel de prost. O spune tot Puric: “Daca baba de la bloc e vraci si te face bine, te duci la ea, nu la doctorul profesor universitar. Asta sunt eu: o baba care ii pune la loc unui copil oasele frante”.

 

Citeşte mai mult 

Mai multe articole despre:
români Dan Puric Laura Andreşan popor