MENIU

Războiul Udrea-Tolontan continuă: Mircea Badea a fost sursa care m-a ajutat să îl "lucrez informativ" pe Tolontan

Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine pe blogul său că a aflat despre interesul personal al redactorului şef de la Gazeta Sporturilor în cazul Ridzi de la emisiunea colegului său de trust, Mircea Badea.

Conflictul mediatic dintre ministrul Turismului, Elena Udrea, şi redactorul şef de la Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan, s-a reluat după nici o zi de armistiţiu. "Tolo, lucrat informativ pe canalul Felix", este titlul ultimei postări pe blogul ministrului Turismului, Elena Udrea, care îi dă o replică redactorului şef de la Gazeta Sporturilor după ce acesta o acuzase, în direct la Realitatea TV, că l-a ameninţat.

"Am avut ieri o întâlnire, pe holurile Parlamentului, cu un ziarist care se pretinde mare deontolog, Cătălin Tolontan. I-am reproşat acestuia faptul că nu permite postarea, pe blogul său, a comentariilor de corectare a informaţiilor eronate pe care le vehiculează. După ce încercasem, de mai multe ori, să postăm, în numele ministerului, rectificări la lucrurile neadevărate spuse despre instituţia pe care o conduc", a povestit Elena Udrea propria versiune cu privire la ceea ce Cătălin Tolontan a numit ameninţare directă la persoana sa.

"I-am zis domnului Tolontan că, dacă se bazează pe zvonuri în demersul pe care îl face, la fel de adevărat este şi că, în presă şi în mediul politic, circulă zvonul că dumnealui ar fi avut un interes direct pentru o firmă apropiată domniei sale, interesată să obţină un contract de tipărituri de la stat. După asta, domnul Tolontan a afirmat la Realitatea TV că l-aş fi ameninţat ca îl lucrez informativ… Poate unii chiar ar fi crezut daca nu aş fi intervenit eu, în direct, şi aş fi explicat ceea ce s-a întâmplat cu adevarat. Marele deontolog nu m-a contrazis. Dar titlurile curg, ba chiar am auzit o distinsă doamnă de la PSD că m-aş folosi de servicii secrete în aşa-zisă luptă pe care aş purta-o cu domnul Tolontan", a continuat Elena Udrea.

În final, Udrea a venit cu surpriza, dezvăluind că sursa sa a fost un coleg de trust al lui Tolontan. "O să îmi dezvălui sursele care m-au ajutat să îl “lucrez informativ” pe ilustrul jurnalist sportiv. Marturisesc ca informaţiile mi-au parvenit prin intermediul colegului acestuia de trust, Mircea Badea, care afirma, acum o saptămână, la Antena 3: “Se aude ca ancheta deontologilor de la Gazeta Sporturilor in cazul Monica Ridzi a fost realizată pentru că ministrul tineretului si sportului nu a vrut să le dea bani celor de la gsp. Am auzit acest zvon de mai mult timp, dar nu i-am dat crezare. Acum când văd cum se comportă cei de la gsp încep să dau crezare acestei idei”.

Reamintim că parlamentarii au votat luni constituirea unei comisii de anchetă pentru Elena Udrea după o investigaţie a Gazetei Sporturilor referitoare la diurnele plătite de Ministerului Turismului jurnaliştilor la deplasările din străinătate.

Vezi răspunsul lui Cătălin Tolontan