MENIU

Raţele care spun NU sexului

O raţă care a acceptat avansurile masculului

Când vine vorba de sex, unele raţe au dezvoltat o metodă unică de refuz. Cercetătorii au descoperit că au vagine cu şanţuri spiralate invers acelor de ceasornic pentru a ţine la depărtare penisurile spiralate normal ale răţoilor.

Când o raţă acceptă să copuleze, poate face rolul răţoiului mai uşor prin manipularea muschilor vaginali în aşa fel încât aceasta să nu se oprească în protecţia naturală a femelei.

„La speciile la care copularea forţată este obişnuită, masculii au dezvoltat penisuri mai lungi, dar femelele au contracarat prin vagine complicate, cu mai multe canale şi spirale diferite faţă de penisul masculilor”, a declarat cercetătorul şef Patricia Brennan de la Universitatea Yale. „Coevoluţia rezultă din conflictul între sexele speciei pentru obţinerea controlului asupra fertilizării”.

În această bătălie constantă, femele speciei de raţe \"Cairina moschata\" au câştigat, cel puţin pentru moment. Descoperirea a fost detaliată în ediţia din 23 decembrie a jurnalului Royal Society B.

 

Mai multe articole despre:
rate sex cercetători masculi femele