MENIU

Rata şomajului în judeţul Bacău a ajuns la 8,66% în luna noiembrie

Cum gândesc managerii sub 35 de ani
Şomaj în creştere la Bacău

Şomajul este în creştere în judeţul Bacău. Rata şomajului a ajuns la 8,66 %  în luna noiembrie, faţă de 8,2 % în octombrie. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, procentul a crescut cu aproximativ 3 %.

Numărul şomerilor îndemnizaţi şi neîndemnizaţi aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă a ajuns la 20.400 de persoane.

\"Rata şomajului este în creştere cu 0, 4 puncte procentuale faţă de luna octombrie, ajungând la sfârşitul lunii noiembrie la 8, 66 %\", a declarat Octavian Ţicău, şeful Serviciului Programe de Ocupare a forţei de muncă Bacău.

Disponibilizările colective care au avut loc luna trecută au vizat exclusiv firme din domeniul construcţiilor. \"În luna noiembrie a fost un număr de nouă societăţi care au depus la noi programe de concediere colectivă. 697 de persoane au fost disponibilizate\", a precizat Cristian Cucuian, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău.

Pentru luna decembrie, o societate din acelaşi domeniu, al construcţiilor, a anunţat deja disponibilizarea unui număr de 30 de salariaţi.

Mai multe articole despre:
Bacău şomaj disponibilizări rată societăţi