MENIU

Rambursările de TVA către firme se vor face în maximum 45 de zile

Foto: moneyline.ro

Rambursările de TVA către firme se vor face într-un termen de maximum 45 de zile, iar prioritate vor avea firmele către care statul are cele mai vechi restanţe, a anunţat marţi premierul Emil Boc.

"Am decis să achităm firmelor toate datoriile restante la rambursările de TVA. (...) Orice rambursare de TVA nu se va face mai târziu de 45 de zile. Rambursările se vor face cu prioritate începând cu cei mai vechi care au de recuperat TVA de la stat", a declarat Boc.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat la finalul şedinţei de Guvern că statul a întârziat rambursările de TVA nu doar din cauza scăderii veniturilor, sumele fiind restante din anul 2008. "Începem cu cei care sunt în restanţă de mai multă vreme", a precizat el.

Ministerul Finanţelor a rambursat TVA în valoare de 4,18 miliarde de lei în primele cinci luni din 2009, suma fiind aproape egală cu cea rambursată în perioada similară din 2008 - 4,2 miliarde de lei -, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, în urmă cu două săptămâni.

Mai multe articole despre:
Emil Boc TVA rambursări