MENIU

Rambursarea TVA se face în sistem electronic, lunar în zilele de 4, 24 şi 29

FOTO: standard.ro

Executivul face curăţenie în facturile restante! Guvernul a stabilit miercuri că taxa pe valoarea adăugată va fi rambursată firmelor în sistem electronic, la termene fixe. În fiecare lună, va fi stabilită o sumă care va fi dată firmelor pentru deconturile neachitate astfel încât să nu fie depăşit termenul legal de 45 de zile.

"Prin mecanismul pus la punct astăzi, dorim ca într-un interval de timp de 60, maxim 90 de zile, tot soldul taxei pe valoare adăugată, pe care statul îl are de plătit în raport cu firmele, să fie lichidat" a declarat, la rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

Astfel, în iulie vor fi plătite aproape 200 de milioane de euro firmelor care au de rambursat TVA. Banii vor fi daţi în fiecare lună, în zilele de 4, 24 şi 29. Excepţie face luna iulie, pentru că Executivul a adoptat actul normativ abia miercuri. Rambursarea TVA se va face conform principiului: cel mai vechi decont, va fi primul achitat.

În ceea ce priveşte luna iulie, "vom rambursa circa un miliard şi 70 de milioane de lei, asta înseamnă peste 200 de milioane de euro, din care 728 milioane de lei vor fi restituite efectiv în cash, iar circa 340 de milioane vor fi compensaţi" a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Mai multe articole despre:
guvern taxă restanţe TVA finanţe rambursare