MENIU

Rămăşiţele unei creaturi asemănătoare cu monstrul din Loch Ness, găsite pe o plajă din Marea Britanie

Foto: telegraph.co.uk

Rămăşiţeşe unei creaturi care a trăit acum 200 de milioane de ani în Canalul Mânecii, foarte asemănătoare cu legendarul monstru din Loch Ness, au fost descoperite pe o plajă din Marea Britanie.

Arheologii au asamblat zeci de oase timp de câteva luni pentru a recrea scheletul creaturii. După ce au refăcut 70% din schelet, oamenii de ştiinţă au concluzionat că el aparţine unui plesiozaur lung de circa patru metri, cu un gât lung şi subţire, cu coadă, cu patru înotătoare mari şi cu dinţi ascuţiti. Caracteristicile trimit cu gândul la monstrul din Loch Ness, a creatură care se presupune că trăieşte în lacul cu acelaşi nume din Scoţia, fără a exista însă dovezi concrete în acest sens, relatează telegraph.co.uk.

Rămăşiţele au fost descoperite de Tracey Marler, pe plaja Monmouth, în comitatul britanic Dorset. În lume există foarte puţine schelete ale acestor creaturi, spune Richard Edmonds, manager al Jurassic Coast World Heritage Site.

Pe scheletul descoperit în Marea Britanie se pot vedea urme de colţi, semn că plesiozaurul a fost atacat de o creatură marină violentă, cel mai probabil un ihtiozaur, explică Tracey Marler.

Scheletul ar putea fi expus în curând, la Muzeul Lyme Regis.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie Canalul Mânecii descoperire schelet