MENIU

Rafael Nadal ar putea pierde şi locul doi din clasamentul ATP

Foto: Realitatea.net

Tenismanul spaniol a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Montreal de Juan Martin del Potro, cel care îl bătuse în optimi pe Victor Hănescu.

Liderul ierarhiei ATP, Roger Federer, şi ocupantul poziţiei a doua, Rafael Nadal, au fost eliminaţi, vineri seară, de la turneul de la Montreal, după ce au pierdut meciurile din sferturile de finală cu francezul Jo-Wilfried Tsonga, respectiv argentinianul Juan Martin del Potro.

Spaniolul Rafael Nadal, care a revenit pe teren după o pauză de două luni şi jumătate, în care a ratat turneele de Grand Slam Roland Garros şi Wimbledon şi a pierdut poziţia de lider al clasamentului mondial, ar putea pierde şi poziţia a doua, în favoarea lui Murray, în cazul în care acesta va reuşi să îl învingă pe Tsonga.

Prin accederea în finală, Murray ar acumula 8.850 de puncte, faţă de 8.665, cât va avea Nadal. Murray ar deveni primul jucător care ocupă una dintre primele două poziţii, în afară de Nadal şi Federer, după 18 iulie 2005. Atunci, locul 2 era ocupat de autralianul Lleyton Hewitt.


Rezultatele înregistrate în sferturile de finală:

Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, favorit 7) - Roger Federer (Elveţia, 1) 7-6 (5), 1-6, 7-6 (3)

Andy Murray (Marea Britanie, 3) - Nikolai Davidenko (Rusia, 8) 6-2, 6-4

Andy Roddick (SUA, 5) - Novak Djokovic (Serbia, 4) 6-4, 7-6 (4)

Juan Martin del Potro (Argentina, 6) - Rafael Nadal (Spania, 2) 7-6 (5), 6-1

Semifinalele de la Montreal programează următoarele întâlniri: Andy Roddick - Juan Martin del Potro şi Andy Murray - Jo-Wilfried Tsonga.