MENIU

Raed Arafat: Salariile personalului din sistemul de urgenţă au crescut semnificativ

Foto: latodis-med.com

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că salariile personalului care lucrează în Urgenţă au crescut semnificativ şi este de părere că angajaţii din acest sector nu au motive să se plângă de veniturile pe care le încasează.

"Personalul din Urgenţe a avut anul trecut o mărire semnificativă de salarii. Anul acesta trebuie să ne ocupăm mai mult de dezvoltarea sistemului, dar normal, acolo unde sunt posibilităţi de mărire, asta se va decide la nivelul Guvernului. Nu putem spune că sistemul de urgenţă suferă de salarii mici. Anul trecut aproape s-au dublat în Unităţile de Primiri Urgenţe, Ambulanţă, SMURD şi Anestezie-Terapie Intensivă", a afirmat Raed Arafat, citat de corespondentul NewsIn.

El consideră că protestele care au avut loc în anumite oraşe nu au nicio justificare. "Unii, când se plâng de salarii, se referă la salariul de bază şi uită de venitul total, cu gărzi şi sporuri”, a spus subsecretarul de stat. El a precizat că toate unităţile care lucrează în sistemul de Urgenţă au beneficiat de un spor mediu pe unitate de 75%. "Orice persoană a avut un spor mediu între 50% şi 100%. Toată lumea doreşte ca salariile să fie cât mai mari, dar trebuie să te uiţi şi la cât se poate da de la buget", a conchis Arafat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai spus că are convingerea că noul ministru va continua reforma în sistemul de Urgenţă. "Avem promisiunea clară din partea ministrului Sănătăţii, a Guvernului, din partea tuturor, că va fi păstrată continuitatea în dezvoltarea sistemului de urgenţă. Mai mult, în actualul program de guvernare este menţionată clar partea cu extinderea SMURD pe plan naţional. Nu cred că vor fi alte probleme decât cele corelate cu criza economică, care ar putea încetini procesul. Însă avem tot sprijinul pentru a nu întrerupe reforma în Urgenţă", a spus Arafat, adăugând că ţine foarte mult la continuarea colaborării între Ministerul Sănătăţii şi MIRA.

În ceea ce priveşte controalele în spitale anunţate de ministrul Ioan Bazac, Raed Arafat a spus că acestea vor continua.